miam-miam2

miam-miam2

Serbe


Rolat ajvar i zlatni rolat

AJVAR ROLAT – sa desne strane

Kora: 5 žumanaca,5 kašika brašna,1 prašak za pecivo,malo soli, 1 kisela pavlaka,4 pune kašike ajvara i na kraju umućen sneg od 5 belanaca. Sve sjediniti i staviti da se peče u podmazan i brašnom posut pleh. Kada je kora pečena izvaditi je i uviti sa kuh. krpom u rolat.Prohladeno filovati. Fil: 1 kisela pavlaka,400 gr. sira feta ili sremskog,sitno seckan beli luk jedno 2-3 čena( može i više ko voli). Koru filovati sa filom i ponovo uviti u rolat. Možete iseći u 3 kore i filovati svaku kao tortu. Takvu seći na komade.

 

ZLATNI ROLAT – sa leve strane

Kora: 4 belanca, 4 žumanca,4 kašike brašna, 1 prašak za pecivo, 1 kašika ulja, malo soli. Od ovih sastojaka umutiti koru ,razliti je u veći podmazan i brašnom posut pleh i ispeći. Pečenu uviti u čistu kuhinjsku krpu kao rolat. Kada se prohladi filovati. Fil:200 gr. feta sira, može i sremski, 1 pavlaka kisela, 150 gr. seckane šunke, pola veze seckanog peršuna.
Na pečenu koru premazati ovaj fil i ponovo uviti u rolat. Staviti da se prohladi.


16/09/2013
0 Poster un commentaire

Slana torta

Sastojci

(za 8 osoba)
500 grama spanaća ili blitve
500 grama belog brašna
400 grama švapskog sira

30 grama putera

6 jaja
50 grama parmezana
1 veza peršuna

1 čen belog luka
ulje
so, biber

 

Način pripreme :


U brašno dodajte 3 kašike ulja, malo soli, mlaku vodu i mesite dok ne dobijete meko testo. Podelite ga na 8 lopti i ostavite ih da se odmore oko pola sata.

Skuvajte spanać u slanoj vodi, ocedite ga i iseckajte što sitnije. U tiganju, na 2 kašike ulja, pomešajte spanać, peršun.

 

Razvucite jednu loptu u tanku koru i njom obložite podmazan okrugli pleh od 22 cm, premažite je uljem, pa dodajte još tri kore, ali svaku rastanjenu i premazanu uljem.

Pomešajte spanać, sir i parmezan. Ovu masu sipajte u pleh, na testo. Kašikom napravite 6 udubljenja i u svako ubacite po jedno sveže jaje, pa ih prelijte sa malo tečnog putera. Prekrijte ovu masu preostalim testom, koru po koru, svaku premazanu uljem. Prvu koru, na dnu, presavijte preko ivice pleha. Viljuškom napravite rupice i stavite u rernu da se peče na 180 stepeni 40-45 minuta.


16/09/2013
0 Poster un commentaire

Rolat sa spanacem

Sastojci

6jaja
7 kasika brasna
6 kasika mleka

3 kasikeu ulja
1 prasak za pecivo

300 g sitnog sira
50 g proprzenog susama
50 g sitno seckane sunke (salame)
1 mala (oko 200g)pavlaka
so,biber

 

Postupak pripreme:


Spanac obarimo u slanoj vodi i sitno ga oseckamo.

U dubljem sudu izmutimo prvo 6 belanaca pa dodamo 6 zumanaca,mleko,ulje,brasno i prasak za pecivo.Smesu dobro sjedinimo,posolimo po zelji,prelijemo u tepsiju koju smo oblozili papirom za pecenje i pecemo u zagrejanoj rerni oko 20-ak minuta.

Izvadimo testo iz rerne i izvrnemo na vlaznu krpu,uklonimo papir na kojem se peklo o prekrijemo drugim delom vlazne krpe.Ostavimo tako da stoji oko 15 min.

Za to vreme u drugoj posudi pomesamo sitan sir,susam,sunku i pavlaku,so i biber po ukusu.Dobijenom smesom premazemo koru i uvijemo je u rolat koji stavimo u frizider da se ohladi.

Seci rolat na kriske debljine prsta i servirati.
Napomena: Ukusan rolat prigodan za razna slavlja.


16/09/2013
0 Poster un commentaire

Pizza rolat

Sastojci

  • 500 g kora za pitu
  • 6 jaja
  • 6 kašika ulja
  • 4 kašike griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 300 g seckanog parizera ili šunke
  • nekoliko seckanih kiseli krastavčića
  • pavlaka
  • kečap
  • origano 

Priprema :

Jaja umutiti penasto i malo posoliti, dodati griz, ulje i prašak za pecivo. Uzeti 1 koru i premazati je jajima, preko staviti 2 koru, pa je premazati kečapom i posuti origanom, staviti 3 koru i premazati je pavlakom, posuti seckanim parizerom i krastavčićima, pa staviti 4 koru, namazati je jajetom i posuti kečapom.Uviti rolat, i tako ponavljati dok ima kora. Rolate poredjati u pouljen pleh i premazati ih preostalom masom od umućenih jaja. Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.Ohladiti i seći kao rolat.


13/09/2013
0 Poster un commentaire


Ces blogs de Cuisine pourraient vous intéresser